Komplety Kolpinga FRAC

Dwa mecze i dwa pewne zwycięstwa jarosławskich tenisistów stołowych w LOTTO Superlidze. Na Śląsku podopieczni Kamila Dziukiewicza pokonali tamtejszą 3S Polonię Bytom, a przed własną publicznością pewnie wygrali z Dojlidami Białystok.

Mecz w Bytomiu od początku do końca był pod kontrolą jarosławian. Tym bardziej, że w szeregach gospodarzy zabrakło lidera – Lam Siu Hanga. Sygnał do ataku czarno-pomarańczowym dał Han Qiyao, który wygrał z dobrze znanym naszym kibicom Robertem Florasem 3:1. Chwilę później stan meczu podwyższył Kou Lei, który bez straty seta odprawił Michała Łysakowskiego. 3S Polonia nie składała broni, bo kapitan Kolpinga uległ Czechowi Antoninowi Gavlasowi 1:3. Na szczęście w czwartym pojedynku „kropkę nad i” postawił Kou pokonując Florasa 2:1, a jarosławianie mogli cieszyć się ze zwycięstwa 3:1.

Jeszcze lepiej Kopling pokazał się przed własną publicznością, gdzie podejmował Dojlidy Białystok. W Jarosławiu solidarnie, po punkcie, zdobyli: Kou, Qiyao oraz Górak.

- Można powiedzieć, że zadanie zostało wykonane. Zagraliśmy dwa mecze i zdobyliśmy 6 punktów w tabeli LOTTO Superligi. Cieszy mnie szczególnie postawa 19-letniego Hana, który pokonał Florasa i „Wandżiego”. To tylko pokazuje, że dobrze czuje się w naszym klubie i z meczu na mecz się „rozkręca” – podsumował menedżer Kamil Dziukiewicz.

Teraz przed Kolpingiem chwila przerwy na starty indywidualne, ale już w 9. kolejce LOTTO Superligi zaplanowano derby Podkarpacia! 29. listopada Kolping zagra w Rzeszowie z tamtejszymi akademikami.

- Gorąco zapraszam na derby. Mogę zdradzić, że przygotowaliśmy niespodziankę dla naszych kibiców, dlatego warto być w Rzeszowie. Przez ostatnie lata nasi kibice dopingowali nasz zespół w hali rywala i teraz też na to liczę – powiedział Dziukiewicz.

WYNIKI

3S Polonia - PKS Kolping FRAC 1:3
Robert Floras - Qiyao Han 1:3 (12:14 | 11:9 | 7:11 | 9:11)
Michał Łysakowski - Lei Kou 0:3 (6:11 | 6:11 | 4:11)